:::: MENU ::::

Goede doel

Goede doel 2018 – KiVaDa Breedenbroek

De opbrengst van de Enveloop komt ten goede aan een lokaal doel.
Dit jaar staat de KiViDa Breedenbroek centraal , waarbij het geld gebruikt wordt om nieuwe tenten aan te schaffen. De KiVaDa wordt altijd georganiseerd door vrijwilligers voor basisschoolkinderen uit de omgeving Dinxperlo en Breedenbroek in de laatste week van de (basis)schoolvakantie. Hopelijk kan er net als voorgaande jaren een mooi bedrag worden opgehaald voor dit lokale goede doel.

Uitreiking Cheque aan CJV – De Heurne

CJV-Cheque-Enveloop-2017-615x400

DE HEURNE – Enkele weken geleden werd de derde editie van de Enveloop gehouden. Ook dit jaar had de organisatie een goed doel uitgekozen, waaraan de opbrengst zou worden geschonken.

Op woensdagavond werd er daarom in het clubgebouw van de CJV in De Heurne, een bescheiden bijeenkomst georganiseerd. Een delegatie van organisator Enveloprint, onder leiding van Gerard Smits, reikte daar een cheque van maar liefst € 2017,- uit!

De cheque werd onder het genot van het welbekende groene pijpje dankbaar in ontvangst genomen.

Het clubgebouw is weliswaar al voorzien van een koffiezetter, tafels en stoelen, maar hier en daar ontbreekt het nog aan sfeervolle wandbekleding. Het ontvangen bedrag zal dan ook worden gebruikt voor de verdere inrichting en aankleding.

Mochten er overigens bedrijven of organisaties zijn, die het CJV een warm hart toedragen, dan bestaat er uiteraard een mogelijkheid de Heurnse vereniging te sponsoren.

 

Goede doel 2017 – CJV De Heurne

Met de Enveloop ben je niet alleen sportief bezig, maar je steunt ook nog een lokaal goed doel, dit jaar is dat de CJV De Heurne.

Deze jeugdvereniging zorgt al jaar en dag voor een plek voor de jeugd om samen te komen en in de zomervakantie op kamp te gaan in Eibergen. Het eigen clubgebouw van de vereniging was na 40 jaar wel aan een renovatie toe. Met eigen acties, zoals de snertactie en perkplantenactie, vrijwilligers en sponsoren hebben zij zelf al een hoop kunnen doen. De buitenkant is zo goed als af, maar binnen moet nog een opknapbeurt krijgen. De opbrengst van de CJV gaat dan ook dit jaar naar het opknappen van het clubgebouw in De Heurne.

 

Enveloop schenkt cheque aan Careaz Dinxperlo

enveloop_careaz16

DINXPERLO – Voor de bewoners van Careaz Dr. Jenny in Dinxperlo, stond er donderdagmorgen een heerlijk slagroomgebakje naast de koffie. De reden van deze feestelijke traktatie was het uitreiken van de cheque, met daarop de opbrengst van de Enveloop editie 2016. De stichting Enveloop had Careaz gekozen als het goede doel dit jaar.

Namens de stichting Enveloop waren Martijn Melten en Gerard Smits van Enveloprint aanwezig om de uitreiking te doen. Zij deden dit in het gezelschap van een aantal bewoners en diverse leden van het Careaz-team. Nadat Gerard Smits enkele woorden had gesproken kon de cheque met het prachtige bedrag van € 2016,- worden overhandigd.

Het bedrag zal door Careaz Dinxperlo voornamelijk worden besteed aan het inrichten en verbeteren van een binnenplaats. Op die manier hoopt Careaz de bewoners (met dementie) een betere en aansprekende beleving te kunnen geven.

Bron: dplnieuws

Enveloop voor de ouderen van Careaz Dr. Jenny

Careaz is een ouderenzorgorganisatie in het oosten van de achterhoek, met locaties in Borculo, Lichtenvoorde en Dinxperlo. Daarnaast levert Careaz thuiszorg in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Samen met familie en vrijwilligers wordt bij Careaz Dr. Jenny in Dinxperlo de zorg gedeeld voor mensen met complexe lichamelijke beperkingen, dementie of Korsakov.

careaz-logo

 

 

 

Persoonlijke zorg en welzijn belangrijk

Aan de Veensgracht in Dinxperlo staat het woonzorgcentrum van Careaz Dr. Jenny. Hier wonen mensen zelfstandig, maar wel met alle zorg onder handbereik. Via de kenmerkende overdekte brug is het verpleeghuis aan de Heelweg in Dinxperlo bereikbaar. Hier wonen mensen in kleinschalige woongroepen van 6 personen in een warme, vertrouwde omgeving. Per groep is er een gezamenlijke, gezellige huiskamer en iedereen heeft een eigen slaapkamer. Het welzijn van mensen vindt Careaz erg belangrijk. Door de kleinschalige opzet wordt zoveel mogelijk de persoonlijke leefstijl voortgezet. Er zijn mogelijkheden voor activiteiten zoals handwerken of kaarten, een praatje, zomaar even een arm om iemand heen, fietsen of wandelen in de binnentuin.

 

Besteding opbrengst

Het geld dat door de Enveloop 2016 geschonken wordt, wordt gebruikt voor de Dinxperse Electrocar die iedereen in en om Dinxperlo mobiel maakt en voor een mooie, warme inrichting van de binnentuin van Careaz Dr. Jenny. Beiden dragen bij aan het welzijn van ouderen, dus loop mee!

 

Goede Doel 2015

Bron: DPLNieuws

Martijn Melten overhandigt namens de stichting Enveloop de cheque aan Theo Janssen van het  Kulturhus.

Martijn Melten overhandigt namens de stichting Enveloop de cheque aan Theo Janssen van het Kulturhus.

DINXPERLO – Op woensdagavond 2 september 2015 kwamen alle organisatoren van de succesvolle Enveloop weer even bijeen in het mooie Kulturhus van Dinxperlo.

Deze prachtige locatie was natuurlijk niet geheel toevallig gekozen. De stichting Enveloop die de eerste editie van het hardloopevenement in juni jl. organiseerde, had besloten om de opbrengst ten goede te laten komen van het Kulturhus Dinxperlo.

Na een korte ‘postnatale’ toespraak, waarin Gerard Smits op semi-literaire wijze de geboorte van de Enveloop beschreef, kon Martijn Melten van Enveloprint (foto rechts), een cheque met daarop het prachtige bedrag van € 2.538,- overhandigen aan Theo Janssen van het Kulturhus.

Henk Bruggink nam namens het Kulturhus het woord.. Hij gaf in zijn speech aan, hoe content men is met het geschonken bedrag. “Jullie steunen met deze cheque niet alleen de verdere ontwikkeling van het Kulturhus, maar het toont daarnaast ook jullie maatschappelijke betrokkenheid bij Dinxperlo aan”, aldus Bruggink.

 

 

De opbrengst van de Enveloop 2015 gaat naar een goed doel, zoals beschreven in de notariële akte bij oprichting. Voor de eerste editie in 2015 is gekozen om de opbrengst te doneren aan Kulturhus Dinxperlo.

Kulturhus

 

 

 

 

De Enveloop is een initiatief van zes medewerkers van Enveloprint, maar staat verder los van het bedrijf. Uiteraard zal een deel van de kosten gesponsord worden door Enveloprint.